ALWAYS DRESS WELL, BUT KEEP IT SIMPLE.

by ClassyVanilla

 

    In primavara anului 2014 se poarta camasi in stil clasic cu maneci scurte sau lungi, camasi cu gulerul intors sau fara guler, camasi fara maneci, cu fermoar, cu maneci in forme neobisnuite, etc.
       1533671_658370357559203_1374652117_n
 Camasa poate fi integrata usor in tinutele de zi , chiar poate fi elementul central al  tinutei casual, facand parte din cele mai ravnite piese ale sezonului.

Camasa casual cu imprimeu floral

Trendurile 2014 propun camasi casual romantice, ce continua traditia reintoarcerii la feminitate absoluta in fiecare primavara. Aerul degajat si boem al unei camasi cu imprimeu floral va completa in mod armonios o pereche de jeansi albi sau o tinuta delicata, in tonuri pastelate.

             4706847a37530805519b1214c2ba884e

Scurta istorie a camasii

La inceputuri, oamenii au cautat sa-si confectioneze articole de imbracaminte care sa le acopere si sa le protejeze trupurile. Un articol ce s-a dovedit a fi deosebit de util si de frumos este camasa. Din cele mai vechi timpuri, oamenii au confectionat diverse modele de astfel de vesminte, de la camasile largi si fara guler ilustrate in picturile clasice, pana la camasile cu guler si mansete apretate din zilele noastre.

Initial camasa era purtata pe sub haine, ca articol de lenjerie, atat de femei, cat si de barbati. In secolul al XV-lea a aparut camasa cu guler, care a primit statutul de articol vestimentar barbatesc independent. Pana in secolul al XVIII-lea, materialul principal de confectionare a camasilor a fost dantela, ca semn al bogatiei si al nobletii. Un secol mai tarziu camasa primeste cativa centimetri in plus in lungime, gulerul si mansetele fiind acum la vedere.

In secolul al XX-lea camasa castiga teren in domeniul modei, devenind un articol purtat si de femei. De asemenea, camasile au primit gulere prinse cu nasturi, ca semn al formalitatii.
  Imi plac camasile si cred ca nu voi avea niciodata suficiente , imi plac atat cele simple cat si cele cu un anumit imprimeu sau cu volane , atunci cand vreau sa gasesc o solutie deopotriva comoda dar si stylish pentru activitatile cotidiene , camasa e solutia ideala.
 
 Orice garderoba are nevoie de o baza, o structura de rezistenta pe care se construieste stilul personal, iar camasa este o piesa esentiala .
Advertisements